I går holdt vi 18 års fødselsdag for ældste teenageren herhjemme.
Shit man, total kiche´ agtigt – I know, men hold nu op jeg synes tiden er gået stærkt. Jeg forstår ikke helt at vi har en datter på 18 år. Der også bliver student til sommer, og som nok snart skal ud og stå på egne ben… (og så snakker vi ikke et ord om, at jeg kun lige var fyldt 17, da jeg flyttede hjemmefra !!!)
Nå, men i går havde vi bedsteforældrene til eftermiddagshygge, for den store fødselsdag holder vi først til sommer, sammen med studentergildet.
Teenageren ville gerne have lækre bløde fødselsdagsboller til kaffen, sammen med en fødselsdagskage.
Så jeg fik bagt disse, som jeg tilsatte noget speltmel, for at gøre den lidt grovere, og det lykkes faktisk rigtig godt.
Opskriften :
Ingredienser
- 2 æg
- 4 spsk. sukker
- 2½ dl. lunkent vand
- 50 g. gær
- ½ tsk. salt
- 1 dl. olie
- 250 g. sigtet speltmel fra Finax
- ca. 400 g. alm. hvedemel
Til pensling:
- 1 æg
Instruktioner
- Æg og sukker piskes til en luftig masse med en elpisker.
- Opløs gæren i den lunkne vand, i en anden skål.
- Tilsæt salt og olie, og rør godt rundt.
- Kom gær-væsken op i skålen med æggemassen og rør forsigtigt rundt.
- Tilsæt herefter speltmelet og lad maskinen rører dejen, så der ikke er nogen klumper.
- Herefter tilsættes hvedemelet lidt af gangen. Dejen må ikke blive tør.
- Når dejen er blød og smidig, stilles den til hævning i 45-60 min. ved stuetemperatur, og med et klæde over.
- Efter hævning deles dejen i 20 lige store stykker, og formes til boller.
- Boller stilles igen til hævning i ca. 30 min. med et klæde over.
- Imens opvarmes ovnen til 220 gr. (ikke varmluft)
- Inden boller kommes i ovnen, pensles de med sammenpisket æg.
- Bag en plade af gangen i ca. 10-12 min., til de gyldne på toppen.
Vores store 18´årig datter <3
Som nævnt tidligere fik vi selvfølgelig også en kage til fødselsdagen.
Men denne her gang stod vores datter selv for at lave den – efter eget ønske 🙂
Hun havde fundet en opskrift hos Ditte Julie, på en lækker julekage med appelsin, konfektbund og mælkechokolade – mums den var lækker. Og Sissel fik kun hjælp, da hun skulle lave moussen med husblas 😉
Mor her er stolt <3
Kagen indeni….
I dag har jeg pakket julen ned, i hvert fald indenfor. Lysene udenfor får lov at blive til efter nytår.
Selv om jeg synes at julen er rigtig hyggelig, så nyder jeg også at hjemmet kommer tilbage til “normalen” igen. Dog skal vi jo lige have nytåret skudt ind, så helt normalt er det ikke endnu 😉
Har I mon også pakket julen væk fra i år?
Ingen kommentarer