Indlægget indeholder affiliate
Midt i konfirmations forberedelserne i går, kunne jeg bare mærke at jeg havde brug for at bage lidt.
Og da jeg allerede havde en rest kakaomørdej i fryseren, fra sidst jeg lavede ckokoladetærter (se dem her), så skyldte jeg mig at tage den op, så jeg kunne bage en portion små jordbærtærter til eftermiddagskaffen.
I stedet for at lave de “traditionelle” jordbærtærter med lyse bunde, mazarinfyld, chokolade og creme, lavede jeg en ny-fortolkning af den. Bunden var som sagt en kakaomørdej, og fyldet blev i stedet for lidt saltkaramel sauce, og en vaniljecreme blandet med lidt fløde, og så ellers pyntet med jordbær.
“Sådan et par jordbærtærter med saltkaramel smager virkelig af sommer”
Tærterne er bagt i nogle små tærteforme på 10 cm. i dia. og med løs bund
Saltkaramel saucen kan man sagten selv lave, men jeg brugte denne her fra Joe & Seph, som ses på billedet herunder, da jeg havde den stående i skabet.
Skulle I få lyst til af lave dem, så er det bare at følge opskriften:
Kakaomørdej
Ingredienser
125 g blødt smør
220 g hvedemel
70 g flormelis
30 g kakao
1 nip fint salt
1 æg, str. M
Sådan gør du
Bland det bløde smør med hvedemel, flormelis, kakao og salt, til det ligner brødkrummer.
Saml dejen med ægget.
Stop med at ælte dejen, så snart den er ensartet.
Kom dejen i en pose eller i noget husholdningsfilm, tryk den lidt flad og læg den på køl i ½ time.
Ælt dejen kort igennem og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Sørg for hele tiden at flytte lidt på tærtedejen under udrulningen, for at undgå at den sætter sig fast på bordet.
Beklæd en tærteformene med mørdejen og tryk den godt fast langs kanten. Afslut kanten pænt ved at trykke overskydende dej af.
Den overskydende dej kan sagtens fryses til en anden gang.
Bag tærterne i oven i ca. 15 min. v. 180 gr.
Lad tærterne køle helt af inden de fyldes.
Fyld
Ingredienser
- ½ ps vaniljecreme pulver
- 2,5 dl mælk
- 1 dl piskefløde
- Saltkaramel sauce
Ingen kommentarer