Alt det andet... Familien Bagværk By Warberg De skønne unger... Mærkedage Opskrifter

Konfirmation…

Konfirmation

I fredags holdt vi konfirmation for Casper, vores dreng.

En dag som han havde glædet sig rigtig meget til, og talt dagene til.

Casper er døbt, og i vores familier er der da også tradition for at blive konfirmeret. Men på et tidspunkt var Casper faktisk ikke sikker på at han ville konfirmeres. Så derfor har vi flere gange haft snakken om hvorfor man bliver konfirmeret.

Og faktisk synes jeg det er ret interessant at have disse snakke med vores efterhånden store børn. Uanset om det er konfirmationen, uddannelse, valg til folketinget eller andre store valg der skal tage stilling til i fremtiden eller nu.

Hvis Casper havde valgt ikke at blive konfirmeret havde vi bakket 100% op om den beslutning, men så  ville der ikke blive nogen nonfirmation-fest. Jeg (vi) synes simpelthen ikke at det er rigtig at fejre noget som ikke er der.  Jeg respektere virkelig de unge mennesker der tager et aktiv valg, og vælger konfirmationen fra fordi de ikke tror på Gud, eller hvilken anden grunden de nu har til det. For når man gør sådan, så må det være fordi at de har sat sig ind i hvad det drejer sig om, og det ønsker de ikke at være en del af.

Men Casper valgte at han ville konfirmeres.

Konfirmation

Min lillebror havde sørget for at Casper fik en anderledes tur fra kirken til festadressen. Og faktisk var det en af mine gamle arbejdskollegaer som kørte Triken. Heldigvis Casper synes det havde været en mega fed tur, vi var ellers lidt spændte på hvad han ville sige til den :).

Konfirmation - Mindcraft sangskjuler

Da hverken jeg eller C. er de store taler, havde vi fået lavet en sang til Casper. Og som den store gamer han er, havde jeg forsøgt at lave en skærm, med et Minecraft spil. 40 små kasser er blevet klippet ud, foldet og limet sammen, og hver kasse indeholdt en sang til hver af gæsterne 🙂

Skabelonen til kasserne har jeg fundet her.Konfirmation

Måske en smule usædvanligt, men Casper har faktisk hele vejen igennem planlægningen af konfirmationen, haft en ide´ om farve, tema, mad, tøj osv. Så alt er blevet godkendt af ham inden jeg har været kreativ 😉 Indbydelserne kan I se her.

Konfirmation - opskrift på kransekagestykker

Festen blev ikke holdt hjemme hos os selv ( i hvert fald ikke den første del af den), men vi havde fået lov til selv at medbring småkager til eftermiddagskaffen. Så min mor bagte en slags, min svigermor en anden, og jeg lavede kransekagestykker. I stedet for at pynte dem med en nød på toppe, eller et cocktailbær (som det kun er mig der kan lide ;)), valgte vi at pynte dem med et par små blomster i fondant, og chokolade på bunden.

Det bedste ved kransekage er at de kan fryses, så de kan laves i god tid før de skal bruges. Eller faktisk så skal de her fryses inden.

De er super nemme at lave, så her får I lige min opskrift:

Kransekage stykker

Antal 90 stk

Ingredienser
  

 • 1125 g Marcipan
 • 4,5 Stk past. æggehvide
 • 225 g flormelis
 • chokolade til bunden
 • Hasselnødder, cocktailbær eller fondant

Sådan gør du
 

Tænd ovnen på 200 gr.

  Bland marcipan med æggehvider og flormelis. Brug en elpisker med dejkroge.

   Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetylle.

    Sprøjt massen ud på en bageplade med bagepapir.

     Hvis kagerne skal pyntes med nødder eller bær, skal de på nu, inden kagerne bages.

      Bag kagerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 12-14 min. til de er fine lysebrune.

       Når kagerne er halt afkølet, dyppes eller pensles de med smeltet chokolade på bunden.

        Efter at chokoladen er størknet, kommes kagerne i en lufttæt beholder, og fryses i min. 1 døgn.

         Tag kagerne ud af fryseren, dagen før de skal bruges.

          Konfirmation - ByWarberg

          Og så til sidst hele familien Warberg, efter en virkelig skøn og dejlig konfirmationsdag med familie og venner, som alle var med til at gøre dagen

          “den bedste dag ever”

          som Casper udtrykte det inden han gik i seng 🙂

          Ingen kommentarer

          Ingen kommentarer

          Læg en besked

          Lignende indlæg