Alt det andet... Familien Bagværk Opskrifter Venner

Lækre flütes…

En skøn weekend er slut og vi er tilbage i hverdagen.
Vi startede weekenden med en omgang fredagsfællesspisning med vores bedste venner.
Og som vi plejer, sørge de der ligger hus til, for det varme til aftensmaden, 
og gæsterne medbringer salat og flütes. 
Og som I måske har gættet var vi gæster 🙂
Og i fredags havde jeg lyst til at medbringe hjemmebagte flütes.
(det er også helt okay at medbringe, hjemmebragte
Opskriften vil jeg rigtig gerne dele med jer, for de er super lækre 🙂
4-5 flütes:
6-8 g. gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
6 dl. lunkent vand
5 dl. fintrevet gulerod
3 dl. havregryn
200 g. durummel
ca. 700 g. hvedemel
Rør gær, salt og honning ud i vandet. tilsæt gulerødder, havregryn og durummel, og rør dejen glat. Tilsæt hvedemel 1/3 ad gangen, der skal muligvis lidt mere til, det kommer an på gulerøddernes saftighed, men dejen må ikke blive for tung og tør. Ælt dejen grundigt igennem. brug evt. en træske eller en maskine. Lad dejen hæve i køleskabet natten over, eller mindst 8 timer.
Form næste dag dejen til 4-5 flütes, ca 5 cm brede, og vend dem i sesam. Det er nemmeste at hælde en mængde sesamfrø ud på bordet og vende flütene heri. Læg flütene til efterhævning i ca 30-45 min, og klip dem i toppen med en saks 5-6 gange i hvert flütes, inden de sættes i  en 225 gr. varm ovn. Kast en kop koldt vand i bunden af ovnen, og luk lugen med det samme. Pas på dampen. Bag flütene i ca 20-25 min., eller indtil de er gyldne og sprøde i overfladen.
Velbekom 🙂
God mandag til jer alle 🙂
1 kommentar

1 kommentar

Læg en besked

Lignende indlæg