I dag har jeg bagt en stak lækre og luftige pølsehorn, til Caspers drengehygge på lørdag. Og hvis vi er heldige er der måske et par tilbage til madpakken. Ungerne elsker at have dem med.
Det betyder ikke noget at de er bagt i dag, for de kan sagtens fryses og lunes lidt igen inden serveringen.
TIP:
Jeg ved ikke om I kender til dette lille tip, som min svigermor har lært mig mig. Men når jeg genvarmer boller, pølsehorn, pizzasnegle el. lign., så kommer jeg dem i en stegepose. Og bagværket bliver som nybagt 😉
Til 16 pølsehorn:
Ingredienser:
- 2 æg
- 4 spsk. sukker
- 2½ dl. lunkent vand
- 1 pk gær
- 1½ tsk. salt
- 1 dl. olie
- 100 g. grahamsmel
- 500 g. hvedemel.
- 16 brunch-pølser
- 1 æg
- sesamfrø
Fremgangsmåde:
- Æg og sukker piskes luftig med en elpisker eller røremaskine.
- I en anden skål opløses gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie og salt og rør god sammen.
- Bland æggemassen med gær og væske.
- Kom grahamsmel i blandingen og rør godt.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, og ælt til dejen er blød og smidig.
- Stil dejen lunt med et klæde over, og lad den hæve i 45 min.
- Efter hævning deles dejen i 2 lige store dele.
- Rul hver klump dej ud til en cirkel, og del hver cirkel i 8 stykker
- Kom en pølse på hver stykke dej, i den bredeste ende, og rul den sammen ind mod midten.
- Kom pølsehornene på en plade med bagepapir, med spidsen ned ad..
- Tænd ovnen på 200 gr., og lad den varme godt op mens pølsehornene hæver 45 min. under et viskestykke.
- Pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø
- Bag dem ovnen 12-14 min. indti de er gyldne.
Ingen kommentarer