Som jeg nævnte i dette indlæg, kunne jeg ikke rigtig komme til familiefesten uden kage – så jeg jeg endte med denne squashlagkage med brombær og ostecreme.
Egentlig ville jeg gerne have bage noget med æbler, da jeg synes det passer så godt til årstiden. På den anden side, når nu svigermor og svigerfar har haven fuld af squash, så var det faktisk også ret oplagt.
Squashlagkage de Lux…
Kagen er to squashlagkagebunde lagt sammen med en lækker ostecreme og friske brombær. Ostecremen øverst er mere en frosting, da jeg har tilsat smør, for at få mere hold på den, sammen med marcipanbåndet.
Kagen er derefter pyntet med flere brombær, friske figner, blåbær fra vores egen have, samt de flotteste kobberfarvede sukkerkugler fra Special Moments.
Jeg er vild med dem, for ud over at de er mega dekorative, så smager de også godt. For inden i de små er der chokolade og i de store er der kiks.
Kagen smagte rigtig godt, og det sidste stykke fik værtsparret til dagen derpå 🙂
Squashkage
Ingredienser
Kagebunde
- 3 æg
- 2 dl majsolie
- 250 g sukker
- 350 g Kage hvedemel fra Finax
- 2 tsk valijesukker
- 2 tsk kanel
- 1 tsk natron
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 50 g hakkede hasselnødder
- 50 g fint hakket mørk chokolade
- 400 g revet squash
Flødeostcreme
- 100 g flødeost naturel
- 25 g flormelis
- 1 tsk. citronsaft
Frosting
- 100 g flødeost naturel
- 60 g smør
- 250 g flormelis evt. mere
- 2 tsk citronsaft
Øvrige
- friske brombær
- friske blåbær
- friske figner
- sukkerkugler evt. fra Special moments
- marcipan
- flormelis
- pastafarve
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170 gr. (ikke varmluft)
Pisk æg og sukker luftigt
Tilsæt olie
Bland mel med vaniljesukker, kanel, natron, bagepulver og salt
Kom den revne squash i æggeblandingen og rør det sammen
Tilsæt mel-blandingen sammen med nødder og chokolade
Fordel dejen i 1 springform.
Bag kagen i ca. 1 ½ time, men tjek den undervejs, da den ikke må blive mørk.
Stik i kagen med en strikkepind for at se om den er nok.
Lad kagen afkøle helt inden den skal deles i 2 bunde.
- FLØDEOSTCREME
Rør flødeosten sammen med flormelis og citronsaft, så er ikke er nogen klumper
- FROSTING
Rør flødeosten sammen med smørret
Tilsæt flormelis til frostingen er en smule fast.
Smag til med citronsaft
Kom både flødeostcreme og frosting på køl ind til de skal bruges på kagen
- MARCIPANBÅND
Marcipan æltes godt med flormelis og pastafarve.
Der skal en del flormelis i, for at marcipanen bliver nemmest at arbejde med.
Rul marcipanen ud og lav en lang strimmel der passer i højden og omkredsen af kagen.
Rul marcipanbåndet op på noget bagepapir eller kageplast, kom det i en lufttæt beholder og stil det på køl til du skal bruge det.
- SAMLING AF KAGEN
Når kagen er helt afkølet, og del i 2 bunde, kommes flødeostcremen på den ene bund.
Kom friske halv brombær ovenpå cremen inden den anden bund kommes ovenpå.
Smør herefter kagen ind i frosting.
Kom marcipanbåndet om kagen.
Pynt kagen lige som du lyster med brombær, figner, blåbær og sukkerkugler.
Ingen kommentarer