Med vinterferien lige om hjørnet er det jo oplagt at begynde ferien med en gang store lækre hjemmebagte fastelavnsboller.
Og jeg lover jer disse boller skuffer ikke.
De smager VILDT godt, så det er bare med at komme igang.
Lad evt. ungerne pynte dem med krymmel, der er altid et hit herhjemme
Af denne portion bliver der 12 store fastelavnsboller:
Dej:
300 g smør
500 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. lys rørsukker
2½ dl mælk
40 g gær
2 mellemstore æg
300 g smør
500 g hvedemel
1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. lys rørsukker
2½ dl mælk
40 g gær
2 mellemstore æg
Fyld:
200 g kagecreme med vanilje
100 g god marcipan med mindst 60% mandler
60 g sukker
100 g blødt smør
200 g kagecreme med vanilje
100 g god marcipan med mindst 60% mandler
60 g sukker
100 g blødt smør
Smuldr smør i mel ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre med fingrene.
Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken, til den er lillefinger-varm, og rør gæren ud i den.
Bland mælken i dejen sammen med æggene, og ælt til en glat og lækker dej.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i 30 minutter.
Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål. Rør remoncen til den lige netop hænger sammen – overrører du den, risikerer du, at den skiller. Stil skålen med remonce til side.
Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 45×30 cm, og skær den ud i 12 firkanter. Brug en paletkniv, så du ikke ridser køkkenbordet.
Læg en skefuld creme på hvert dejstykke, derefter en skefuld marcipanremonce.
Løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad, og lad dem efterhæve i 20 minutter. Bag dem ved 200º i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Lad fastelavnsbollerne afkøle i ca. 10 minutter.
Pynt med glasur og krymmel.
Ingen kommentarer