Så kan jeg også skrive sommerferie på kalenderen ☀
Og på mandag pakker vi bilerne og tager i sommerhuset, som vi plejer, og heldigvis ser det ud til vejrguderne er med os.
Når vi er på ferie, så må jeg tilstå at jeg ikke gider bruge en masse tid i køkkenet, nej der skal være tid til at sove længe, slappe af og hygge.
Så vores morgenmad nogle af dagene plejer hvert år at bestå af disse go´morgen muffins, sammen med en stor skål blandet frugt. Ungerne elsker det.
Selv om der er groft mel og bananer i muffinsene (hedder det egentlig det i flertal??? 😳), så er der også en del sukker i. Men så længe vi kun spiser dem i ferierne og ikke hver dag, så går det nu nok – tænker jeg 😉
Opskriften på de lækreste go´morgen muffins:
Ca. 20 stk. alt efter hvor store forme man bruger 😊
Ingredienser:
- 4 bananer
- 4 æg
- 3 dl sukker
- 1/2 tsk. salt
- 1 1/2 dl. olie
- 2 spsk. flydende honning
- 400 g. hvedemel
- 200 g. grahamsmel
- 4 tsk. bagepulver
- 2 dl. kokosmel
- 1/2 dl. knækkede rugkerner
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Skæl bananerne og mos dem groft
- Tilsæt æg, sukker, salt, olie og honning og rør dejen sammen.
- sigt mel og bagepulver i bananblandingen og vend kokosmelet i.
- Kom dejen i muffinsformene.
- Drys med knækkede rugkerner.
- Bag dem i ovnen i ca. 20-23 min., til de er gyldne
Muffinsene kan sagtens fryses. Tag dem op om aftenen inden, og lun dem 10 sek. i microovnen inden servering, og de smager som nybagte. Servere en stor skål blandet frugt og bær til 😊.
Ingen kommentarer