Der er da ikke noget som friskbagte boller om morgenen, og især i weekenden, hvor vi har tid til at samles om morgen. Som regel laver jeg koldthævede boller, men i lørdags nåede jeg ikke at få lavet en dej, så i stedet lavede jeg dejen, inden jeg gik i bad, så kunne dejen stå og hæve, mens jeg nød et brusebad.
Og bolleren blev mega lækre.
Bollerne serverede jeg med en friskpresset juice af appelsin, ananas og mango.
Opskriften til 12 ølandsstykker:
Ingredienser:
- 50 g. gær
- 6 dl. lunket vand
- 850 g. ølandshvedemel
- 1½ tsk. salt
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt list mel ad gangen. Jeg rører dejen på en røremaskine
- Til sidst tilsættes saltet, og dejen rørers godt i ca. 5 min.
- Stil dejen til hævning i 30 min.
- Efter hævning hældes dejen ud på et meldrysset bord.
- Ælt ikke dejen!!!, men skær 12 stykker ud, og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad stykkerne efterhæve i 20-30 min. mens ovnen varmes op til 250 grader. (225 grader. – varmluft)
- Bag dem ca. 15 min. til de er lækre gyldne og sprøde.
Ingen kommentarer