Fredag = Pizza… Eller sådan tror jeg det er hos flere familier. Jeg kender i hvert fald flere i vores omgangskreds hvor fredag er lig med pizza og rødvin ;).
Fredagspizza.
For det meste får vi en helt almindelig rund pizza og helst på grillen. Men sidste fredag ændrede jeg lidt på den almindelige pizza og lavede en pizzakrans i stedet for.
En fredags pizzakrans med pepperoni.
Man selvfølgelig sagtens komme noget andet fyld i kransen, og hvis jeg ellers ikke havde glemt at købe frisk basilikum, så havde jeg også fyldt den med det.
Ingredienser
- 50 g. gær
- 5 dl. lunkent vand
- 2 tsk. fint salt
- 4 tsk. oliveolie
- 300 g. durummel
- 400-500 g. hvedemel
Til fyldet
- 1 pk. pepperoni
- frisk basilikum (tørret kan også bruges)
- Pizzasauce
- 500 g. revet mozzarella
- lidt olivenolie
- evt. urtesalt
Instruktioner
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt salt og olivenolie.
- Kom durummelet i, og rør godt rundt, så der ikke er flere klumper.
- Rør hvedemelet i lidt af gangen til dejen er blød og smidig.
- Stil dejen til hævning tildækket og ved stuetemperatur, i 45-60 min.
- Efter hævning tages dejen ud på køkkenbordet og deles i 2 dele.
- Rul hver dejklump ud til en stor cirkel.
- Det kan godt være nemmere at rulle det ud på et stykke bagepapir, der passer til bagepladen (se billedet herunder)
- Lav en hul i midten af hvor cirkel, så det bliver til en krans.
- Fyld kransen med fyldet på den inderste halvdel.
- Fold den yderste halvdel af kransen ind over fyldet, og ned under midterhullet, så kransen er helt lukket.
- Pensel kransen med lidt olivenolie og drys med lidt urtesalt.
- Kom pizzakransen i en forvarmet ovn ved 225 gr. (ikke varmluft), i ca. 20-25 min. til kransen er gylden og sprød.
© 2024 ByWarberg.dk
Fyldet i pizzakransen kan varieres alt efter smag.
Er I også med på fredagspizza?
Vi napper i hvert fald et par fredagspizza i aften igen, og måske bliver det foran fjernsynet, når det nu er Danmarks håndbolddrenge der skal spille semifinale 🙂
Ingen kommentarer